Zápisník paní Cuketky

24. února 2010 v 11:37 | mňau
Dělala jsem dva druhy cukroví podle receptu od Mirky, obě dostal na zpapání koš. Klukům Pelclovým teda to jedno prej chutnalo, jenomže jim chutná všechno, když si šlehnou inzulín. A hlavně, na chuť možná nedopadlo tak zle, ale vypadalo spíš jak hromada hnoje než jako cukroví a hromada hnoje na sváteční stůl nepatří.

Ke guláši mám takovou poznámku. Podle jednoho kuchaře je nejdůležitější volba masa, podle druhého, zda dáte kmín drcený, mletý nebo žádný, podle třetího množství cibule, podle čtvrtého cibule vůbec není potřeba, podle pátého záleží na zahuštění, ten dává mouku na cibuli, ten dává rozkvedlanou mouku na konec a někdo nedává žádnou mouku, strouhá do toho chleba. No a potkala jsem i takového, který by zvracel z mouky i chleba a prostě tam dá o pět cibulí víc a ty to zahustí samy. Podle mě je pak výsledkem cibulačka a ne guláš, ale prosím. Já zas nechápu, jak někdo může dát do guláše kysanou smetanu, ale nikomu to neberu. To není důležitý. TO NENÍ DŮLEŽITÝ.

Jediný důležitý na guláši je, jestli máte doma aspoň jeden ostrý nůž.

Jinak jste v hajzlu.
 


Komentáře

1 dond dond | E-mail | Web | 24. února 2010 v 13:25 | Reagovat

Takže vždycky, když nabrousím nože, můžu se těšit na guláš? ;-)

2 Iva O. Iva O. | 25. února 2010 v 10:54 | Reagovat

Máš pravdu, nic z předchozího není důležitý. Nejdůležitější aspekt je: musí to chutnat kuchařce! A jinak (jak praví Cimrman) jakýpak s tím medle sraní.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama