vařím, vařím

22. června 2011 v 14:39 | mňau
už dlouho jsem tu neměla téma vaření. tak dneska. dneska jsem vařila, vlastně spíš zapékala lilek. sice ne poprvé, ale dneska poprvé jsem s ním mimořádně spokojená.

v poslední době nejsem zrovna fit a uvědomila jsem si, že hrozně jíme s julou maso, navrch v nejklasičtějších jídlech, co existujou. máme plný mrazák skvělého bio šumavského hovězího a vepřového, takže nejjednodušší je večer nezapomenout a vyndat z mrazáku a o oběd už je takřka postaráno. máme pořád omáčky a guláše... a vlastně mě to už nebaví jíst, protože na trzích je spousta čerstvé zeleniny. jenomže zatímco rajský a guláše umím, tak udělat dobře zeleninu - nejen špenát k masu, ale jako hlavní jídlo, to mi přijde trochu netriviální.

dneska teda lilek, pro inspiraci dalším matkám, co musej každý den vymýšlet, co vařit.

lilek se nakrájí na plátky, posolí a nechá vymočit. pak se omeje, osuší a skládá do pekáčku. plátky se proloží rajčaty, vše se zasype balkánským sýrem, prokape olivovým olejem, okoření provensálským kořením a zalije sladkou smetanou.

dřív jsem dělala to samé ve verzi jinej sýr plus kysaná smetana a s bramborem a jde to. ale tahle verze se špagetama je daleko chutnější.

hotový je to za chvilku, tak za půl hoďky. Tak třeba vás taky zlákám pro lilek. Příště napíšu, jak jíme květák.
 


Komentáře

1 An An | 22. června 2011 v 17:47 | Reagovat

to zní skvěle, vozkoušíme

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama